İlkbahar Trendleri 2016

İyi akşamlar! İlk başlarda ne kadar moda blogu olmadığım konusunda ısrar etsem de en sevdiğim şeyler insanları manipüle etmek, para, ilgi odağı olmak ve high fashion olduğundan blog ister istemez stil incelemeleriydi, moda haftalarıydı, trendlerdi derken bir moda bloguna dönüştü. Bu sefer de ilkbahar trendleri yazısıyla karşınızdayım.

-İpek Slip Elbiseler



 


Slip elbiselerin küllerinden doğduğunu görmemek için kör olmak lazımdı. Son zamanlarda moda şovlarında/defilelerde ve ünlülerde sık sık gördüğümüz bu elbiseler, sonbaharda kimsenin üzerinden çıkarmadığı dizüstü çizmelerin ve renkli kürklerin yerini alacak benden söylemesi. Hemen gidin bir tane alın. Gönül ister ki Saint Laurent ya da Givenchy olsun ama eminim Asos'un, Topshop'un filan da uygun silk elbiseleri vardır. Valla ben çok sevindim, hem classy hem de effortlessly chic olmanın anahtarını koynunda saklıyor bu elbiseler. Her şeyi mahveden ve kırolaştıran Kardashian aşireti tabiki slip elbise işine de el attılar, içine tişört(?!), Adidas üst(??!?!??!?!) giyelim dediler. 'Ben mi zevksizim acaba, gerçekten güzel mi duruyor?' diye iki saniyeliğine sorgulasam da bunun bu yıl Jeremy Scott'tan, Gigi Hadid ve Kendall Jenner'dan, Raf Simons'ın Dior kreatif direktörlüğünü bırakmasından ve Hedi Slimane'ın Saint Laurent'u bırakmasından sonra moda dünyasının başına gelebilecek en büyük felaket olabileceğini fark etmem uzun sürmedi. Allahım nolur moda olmasın bu elbise içine bi şeyler giyme akımı :((( Siz de sakın bunlara özenmeyin, silk elbise giyinilecekse onu da en iyi yavrularımın anası Rihanna-her şeyin en iyisini o yapar gerçi-giyer, 90'ların heroin chic'i Kate Moss giyer.

-Bomber Ceketler

  

  

Bu trendin de gelişini gördüğünüzden eminim. Nerden başlasak ki... Her yerdeler, özellikle de ipek ve işlemeli olanlar. (Slip elbisenin üstüne de güzel kombinlenir hee.) Celebritylere Louis Vuitton'ın, Gucci'nin yolları; bize yine Zaralar, bize yine kurşunlar...

-Choker Kolyeler






Chokerlarda birkaç yıldır ortada olan bir trend ama bu sefer o tiksinme evresini bile geçtiğimiz,  Taksim'de herkesin boynunda gördüğümüz, leş gibi örgü şeklindekiler değil de; daha classy olan kalın siyah kadife chokerlar. Hof hepsi moda gerçi ama siz yine de o örgü gibi olan gudubet şeyleri takmayın olmaz mı ? Boyunlarınızı güzel güzel chokerlarla doldurun. Hem aşırı cool hem de uygulaması aşırı kolay bir trend. Gidin hemen siyah kurdele, zincir kolye filan ne bulursanız kat kat takın boynunuza hooop modaya uygunsunuz.

-Fular








Hof bunlara ne ad veriliyor bilmiyorum, gece gece de hiç bu konuda derin araştırmalara giremeyeceğim, eşarp fular işte. Dolayın boynunuza choker kolyeler gibi ohh mis.  Genelde boyuna takılsa da, kemer yerine, saç bandı olarak, çantaların saplarına kadar her yerde kullanıyor bunları ecnebi bloggerlar, celebriytler... Tam Parisienne işi Eminim Zara çıkarmıştır birkaç çeşit, gidin bakın derim. Hepinize bol trendli günler diliyorum. Yine kapitalizmin köpeği olarak alışverişe yönlendirdim sizi ve o tertemiz, masum zihinlerinizi ama napiyim bu kalp bir Dior bir de zengin koca için atıyor.


-İpek her şey





Ve son olarak da slip elbiselerin gün yüzüne çıkmasıyla herkes de gelişmeye başlayan ipek takıntısı hızla virüs gibi çoğalıp hücrelimizi işgal ediyor. İpek elbise olsun, ipek üst olsun, ipek ipli bluz olsun -hani sonbaharda kimsenin üstünden düşmeyen ipli üstler var ya he onlar- ,ipek iç çamaşırı olsun, ipek gecelik olsun hepsini istiyorum, hepsi benim olmalı. İpek üstlerin özellikle mom jeanslerle kombinlenmesine bayılıyorum!


Braletler, culotteler -bak yine bir sürü ingilizce şey sıraladım-, düşük omuzlu üstler/elbiseler gibi birkaç trend daha varlığını hissettirse de ben varlığımı hissetmemeye başladığımdan yazı burada sona eriyor. Bir süre Sebastian Stan fotoğraflarına bakıp, Jon Snow katili bacaksız Olly'nin ölümünü filan izleyip kendime gelmem lazım.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.