"Supermodel" Sıfatı

 Kate'in Storm'u, Hedi'nin YSL'i, ruhumun bedenimi terk ettiği; Kendall Jenner ve Gigi Hadid'in "supermodel" olarak anıldığı bu acı ve elem dolu günlerde havuç yiyerek size bu yazıyı yazıyorum.
 Tyra  Banks 22 sezonluk  America's Next Top Models'ı düz  yürüyemeyen şüşkolar supermodel olarak anılsın diye mi yaptı canım insanlar? Uzun lafın kısası işte size kanımca supermodellerin ve supermodel sıfatını hak eden modellerin uzuuuun bir listesi.



1. Naomi Campbell
Vogue Paris ve British Vogue'un kapaklarında yer alan ilk siyahi model. Holy Trinity'nin parçası. Irksal engellerin yıkıcısı. İkonik troublemaker. Siyah Barbie.


2. Christy Turlington
 Amerikan güzeli. Holy Trinity'nin parçası. Yoga kraliçesi. Onlarca markanın yüzü.

  

3. Kate Moss
Heroin chic trendinin yaratıcısı. Endüstride 0 bedenin öncülerinden. Galliano'dan, Marc Jacobs ve Vivienne Westwood'a kadar çoğu tasarımcının ilham meleği.



4. Linda Evangelista
90'lardaki supermodel çılgınlığının oluşmasındaki önemli etkenlerden. Lanvin'den tek bir defile için 20k teklif aldı.



5. Cindy Crawford



6. Gisele Bündchen
2015'te Dünyanın en çok kazanan modeliydi. Açıklamak için kelimelere gerek var mı?



7.Claudia Schiffer
25 yıldan fazla süredir moda dünyasının en büyük ikonlarındandı. The Big 5. Karl tarafından Chanel'in yüzü olması için seçilmişti.



8.Tyra Banks
VS ile sözleşme imzalayan ilk siyahi model. İlk sezonundaki PFW'de 21 defilede yürüdü.



9.Natasha Poly
Yunan Tanrıçası gibi yüz hatları. Elidor'la yıkanmış baş döndüren, dolgun saçlar. Anne. Endüstrinin kraliçesi(Nurella gibi oldu o ne öyle). Wikipedia'da high cheekbones diye aratınca çıkan ilk resim. Yürüyüşü ve VSFS'de ayakkabısının çıkmasıyla da biliniyor.



10.Magdalena Frackowiak
30 yaşına geldiğimde bunun yarısı kadar güzel olsam yeter. Bitchy attitude. Bu kadınsa ben lahana dolmasıyım dedirten kişilik. Son olarak da kurşuna gerek yok gözlerin var ya.



11. Karlie Kloss
Feminist. Youtuber. Coder. Karlie's Kookies adlı kurabiyelerinin her bir kutusunun satışından elde edilen gelirle 10 aç çocuk doyuyor. jean paul gaultier ss/14 defilesindeki yürüyüşü için ödül almalı.



12. Natalia Vodianova
Annesi ve biri beyin felci olan iki kız kardeşi ile büyüdü. Çocukken annesinin meyve satmasına yardım etti, daha sonra ailesi maddi yardma ihiyaç duyan bir arkadaş için kendi meyve standını kurdu. Rusya'da imkanı olmayan çocuklara oyun alanları yapılmasına öncülük eden bir kuruluşun kurucusu. 2015'te, $7 milyon ile Forbes'un En Çok Kazanan Modeller listesinde 5. sırada yer aldı.



13.Joan Smalls
Estée Lauder'i temsil eden ilk Latina. Her haliyle kusursuz görünebilecek insanlardan.



14.Karen Mulder
Victoria's Secret Fashion Show'u izlemeye değer kılan modellerdendi. O zamanlar her şey daha güzeldi; güneş daha parlak, deniz daha maviydi.



15.Helena Christensen




16.Snejana Onopka
"High Fashion thin" = Snejana. Fotoğrafını buzdolabına asınca 1 hafta kahve ve sudan başka bir şey yiyip içmiyorsunuz. "Oscar Wilde says beauty is a form of genus. If Oscar is right, that means I’m Albert Einstein." sözünün sahibi.




17.Gia Carangi
İlk supermodel olarak biliniyor.



18.Lara Stone
Brigitte Bardot + Claudia Schiffer = Lara Stone. Göğüsleri yürüyüşünden daha iyi lol.


18.Kasia Struss



19.Chanel Iman
Yarı Afroamerikan yarı Koreli. Siyah kuğu. Sevgili Chanel, hayatın/kariyerin ile ilgili ne planların var bilmiyorum ama özledim gülüşünü özledim.



20.Gemma Ward
Kalbim ağrıyor işte. Gel artık üşüyorum. 00'lerin bir başka favorisi. Gemma'nın güzelliği ve kariyeri için 1 dakikalık saygı duruşu, hayır ölmedi ama yokluğu ölüm gibi.



21.Mariacarla Boscono
Givenchy'nin ilham perisi. Forbes'un En Çok Kazanan 15 Supermodel listesinde. İtalyan.



22.Sasha Pivovarova
Russian State Universitesi'nde Sanat Tarihi öğrencisi. Boş zamanlarında resim yapıyor, onun için her şey tuval. Anne. Eserleri galerilerde ve French Vogue'da sergilendi. Vogue Paris tarafından 00'ların en iyi 30 modelinden biri olarak seçildi.



23.Tanya Dziahileva
2005'te en çok istenilen modellerden biriydi. Buz kraliçesi. Underrated.


24.Vlada Roslyakova
Yürüyüşü ve doll-like görünüşüyle ön plana çıkıyor. 2000'lerin en iyi 30 modelinden biri. Thinspo. "Haters can eat me the fuck up basically."




25.Daria Werbowy
Buraya üstünde UNDERRATED yazısı yanıp sönen kocaman bir led pano astırcam.



26. Jourdan Dunn
Bekar, oğlunu 18 yaşından beri tek başına büyüten ve genç bir anne. 12 yıldan sonra British Vogue'un kapağında yer alan ilk siyahi model.



27.Adriana Lima
Ben o şelale saçlara, o ay o hilal kaşlara, o süzme bal dudaklara... Bombshell. VS kraliçesi. İkinci en çok kazanan model. Anne. VSFS izlerken durdurup 17 dk boyunca bakıp güzelliğinden öteri Allah'ı ayakta alkışladım. Utanır insan böyle güzel olunur mu?



28.Coco Rocha



29.Rosie Huntington-Whiteley
Eski VS meleklerinden. Stil ikonu. Dudaklar. Better than your fave. İngiliz. Yeryüzündeki en güzel kadınlardan biri olduğu yetmiyormuş gibi sevgilisi de yakışıklı ve zengin, ayy bak konu yine nerelere geldi. Rosie sana aşığım.



30.Frida Gustavsson
Pure beauty kelimesinin gerçek anlamı diyip yazıyı bitirmek istiyorum yoksa parmaklarım kopacak, gözlerim dayanamayacak, aklımı çıldıracağım. 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.