İzlemeden Önce Ölmeniz Gereken Diziler // Game of Thrones

   Eveet, besmele ile başlıyoruz. Acısı ile tatlısı ile, yabanisi ile white walkerı ile bir Game of Thrones sezonunu daha devirdik. Sonuç olarak; düzgün, her şeyin yolunda gittiği bir hayatınız varsa Game of Thrones izleyip hayatınızı mahvetmenize gerek yok. Zira, dizi insanda çiş yapacak heves bırakmıyor. Zaten izlemeyen kalmamıştır herhalde. Hiç olmasa üç dakikasını filan izlemişsinizdir. Kaldıysa da artık izlemeyin zaten, kimi sevdiysek öldü aq dizisinde.

Not: Buradan sonrası aşırı derecede spoiler, ölüm, kan ve dehşet içerebilir.



Ay, tabi ki en sevdiğim karakter ile başlayacağım. Adam gibi adam, Kuzey'in asi oğlu Con Sınow...

                                         
                                    Gitme gülüm can dayanmaz, gitme gülüm sensiz olmaz...


Olmasaydı sonumuz böyle... Ne istediniz Jon'cuğum Snow'dan ? Başkaları Iron Throne'a kimin oturacağının kavgasını yaparken o tüm insanlığı kurtarmanın derdindeydi, başkaları illa savaş derken o hep barışın peşindeydi... Con Sınow, sizin derdinizle dertlenen, cesaretin kitabını yazmış bir yiğit idi... Ahh ah... Çocukluğunda hep dışlanmış, hep ötelenmiş, hiç sevgi görmemiş. Tek isteği gayri safi milli sevgiden üzerine düşeni almakmış. Onu da tam almış, yarini oklamışlar. Acısının üstünden daha bi sezoncuk geçmiş hale bak. Ned Stark harcandığında bırakacaktım bu diziyi izlemeyi, kaldıramıyorum bu kadar şerefsizliği. Zaten 6.sezonda görüşebileceğimiz bir karakter kaldığını da sanmıyorum, Iron Throne yüzünden ne yiğitler helak oldu be. Önce Ned, sonra Rob, şimdi de Jon. Biz kimi yedirmeyeceğiz size ? Ne diyeyim yazıklar olsun be :( Kurta ne oldu, yalanmışsınız oğlum hepiniz. Ah Jon ah, sen küçüksün ölemezsin, kefen bile giyemezsin, yine gel Kuzey'den kara gözlüm... Starkları sevelim ama kopartmayalım...




Bir diğer favori karakterim, Dragon Hanım... Son bıraktığımızda dragonuyla uçuyordu. Allah herkese böyle evlat nasip etsin, nasıl geldi hemen kurtardı annişini. Diğer iki ejderhaya da çok üzülüyorum. Dany artık yapma bunu evlatlarına! Bak nasıl da annişini korumaya gelmiş!
Daenerys'ciğim favori karakterim ama bu Iron Throne'a filan o tu ra maz! O kadar ordusu, dragonu var hala Jorah bana ihanet etti bık bık bık bu ecderya niye milleti yiyo bık bık bık dövüş kuyularını açmıcaz bık bık bık diye konuşuyor.
5. sezonun 9. bölümden anladığımıza göre Dragon; tırt, Lekesizler; tırt, Jorah; tırt değil. Aşkından neler yaptı şu adam be. Ah be Jorah of the Andal, aşk için ölmeli aşk o zaman aşk senin için yazılmış. Bir de "Jorah buna dokundu şimdi Khaleesi gri hastalığa yakalanmasın" geyiği vardı ama kraliçemiz ssk'lı, hastalıktan etkilense bile gider tedavisini olur ama hastalıktan da etkilenmez zaten, çünkü babişkosu kral olduğundan özel okullarda okudu, bütün aşıları yapıldı. Varoş varoş konuşup yormayın diziyi de bizi de, lütfen.
Neyse,  Khaleesi, 10. bölümde ejderhasının götürdüğü Artvin yaylalarında evladından bakkaldan iki ekmek alıp gelmesini istiyordu. Daha sonra eski kocası Khal Drogo'nun hemşerileri gelip Dany'nin etrafını çevreledi. Tabi, bunu bulmaya yine Jorah gelicek, neden ? Çünkü adam gibi adam. Senin kıymetin de ölünce anlaşılacak koca yürekli sarışın oğlan.



Lan bu Starklar size ne etti? Zaten çoğu öldü, E, kalan azınlığın da biri öldü, diğeri evlenip evinin hanımı oldu sonra 5 metre kara lolipop gibi saplandı, birini Jagen H'gar sokakta dilendirmeye, midye satmaya başlattırıp kör etti, biri zaten daha ilk sezondan kötürüm oldu yerde kertenkele gibi sürünüyor (bari babası Ned Stark'ın hayrına Bran'a bir yürüteç filan alın), ağaçlarda bir şeyler görüyor. Bu kadar acıyı tarihte üç aile çekti; Kennedy ailesi, Yaprak Dökümü'ndeki Ali Rıza Bey'in ailesi, Öyle Bir Geçer Zaman Ki'de ki Cemile ve ailesi.
Arya'ya bak be! Arya, 'racon kesmiyorum, kafa kesiyorum' diye Meryn'i öldürdü, ay çok da iyi oldu, gerçi keşke daha kötü ölseydi.  Yalnız bu icraatı Many Faced God evinde hoş karşılanmadı ve kör oldu, bir Stark'ın daha başına kötü bir şey geldi. Şaşırdık mı? Tabi ki, hayır. Valar morghulis be Arya...




Sümsük Sansa'nın görünmesi dizinin Yaprak Dökümü'ne bağlayacağının sinyallerini veriyor her zaman. Ramsay'in psycho sevgilisi birbirlerine çok benziyor, birbirleri için yaratılmışlar, Allah ayırmasın diyecektim ki, ayırdı. Sonra da Winterfell'in biggest kezosu Sansa ve Theon, nam-ı diğer Reek, kendilerini 5 metre kara saldılar. Kış lastiğiyle çıkarlar artık ordan.
Theon'un sonunda aklı başına geldi. Sansa'nın elini tuttu, birlikte kaçtılar. Umarım, Ramsay onları bulmaz. Neyse hepsi bir yana, Jon Snow'a nasıl kıydınız lan ? :(



Başından beri Stannis'i sevmediğimden dolayı ona laf etmeyeceğim. Ben bu adamın ne halt olduğunu çook önceden biliyordum, sizin öğrenmeniz için illa şuncacık kızını yakması gerekliydi, değil mi? Her şeyi zor yoldan öğreniyorsunuz çünkü. Domates beyinli karısı bile son anda merhamete geldi, artık analar ağlamasın bu dizide.
Karısı kendini astı (üzülmedim), sevgilisi kızıl kadın kaçtı (üzülmedim).
Tek başına bir orduya bedel olan Brienne of Tarth, umarım seni öldürmüştür. Fakat bildiğiniz gibi, bu dizide biri ölüyorsa bunu çatır çatır, her açıdan, gözümüze soka soka gösteriyorlar. Ama bir umut... Ay, nolur ölmüş ol. Ah Ned Stark şu bölümlerdekileri görseydi... Bir daha çık gel Winterfell'den, kumral saçlım renkli gözlüm...





Tabi winter geldiydi, white walkers bastıydı derdi olmayan Dornelular orada hayat yaşıyor. Yazık Jamie'ciğim tam bir evladı baba dediği sırada kollarında ölüverdi. Belliydi o yılan kayınvalidenin bir şey yapacağı. Cersei, bunu duyunca Dorne'u başlarına yıkacak gibi hissediyorum, daha önce de dediğim gibi; artık analar ağlamasın...



Shame, shame, shame, dın dın dın, shame, shame, shame! Paralel yapı da iyice azıttı. Neyse, sizi de temizlemesini biliriz. Ay, ben daha ne diyeyim, gördünüz işte her şeyi. King's Landing'in Hürrem Sultan'ının düştüğü hallere bak. Benim Cersei'mi Westeros'un kapısında ağlattılar. Lannisterlar her zaman borçlarını öder, zekatlarını verir, intikamlarını alırlar. Cersei bunların başına yıkar oraları.

                                                                         


Her bölümü 'ANAAA' ve 'abv jon snow'a bir şey yapmayın, tahtınız yerin dibine batsın' diye izlediğim bir sezonun daha sonuna geldik.
Önceden her üç bölümde bir Stark ölürdü şimdi her bölüm 3 Stark ölüyor ama eskisi kadar üzülmüyorum. Hayat beni güçlendirdi galiba.
Neyse, hadi bakalım yeni sezona Allah kavuştursun! Sayılı gün çabuk geçermiş.

                                                                        Bisous, chaton...

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.