Saint Laurent Skin Collection

Üstünden aylar geçmiş bir koleksiyonu niye şimdi yazıyorsun diyenler olabilir. Çünkü nereye baksam bu koleksiyonun replikalarını görüyorum. Sokaklar hep böyle parçalarla dolacak, hissedebiliyorum.

Taptığımız Hedi Slimane'ın Saint Laurent için son koleksiyonu olan 'Saint Laurent Skin' 90'lardan ve grunge hareketinden ilham almıştı. Slimane rock & chic stiline yine sadık kaldı.

  

İpekler, pullar, tüller, yere kadar uzanan slip elbiseler ve elmas tiaralar koleksiyona haute couture dokunuşunu katarken kot ceketler ve biker ceketler grunge hareketini temsil ediyordu.
Kamuflaj ve aslan desenleri çoğunluktaydı, tipik Hedi Slimane. Kısaca classy ve trashy stilinin birleşimiydi diyebiliriz
Grunge dünyasını 90'larda slip elbiseler ile tanıştıran Courtney Love'ın da ekmeği yenmiş gibi gözüküyordu.

 

 

Slimane'ın "Grunge Tiaras" adını verdiği pilemses taçları aylardır wishlistimin en tepelerinde olsa da durumumuz yok, alamıyoruz. Ay yok mu kredi kartımı ödeyecek bir sugardaddy?  Neyse ki fast fashion mağazaları imdadımıza yetişti, en az üç mağazada gördüm bunlardan.

 

Aşağıya da sizin için koleksiyondan resimler bırakıyorum. Velhasıl kelam gidin bunlara benzer ne görüyorsanız kapın, elinizi korkak alıştırmayın. Kombinlemesi zor parçalar olsa da becerene +1000 coolluk point garanti.

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.